Nog meer boeken en verhalen

Uit de folder van Dutch Venture Publishing: ‘Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers ‘Let it snow’ en ‘My True Love Gave To Me’ hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: ‘Wonderland’ bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan.

Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand!

Met illustraties van Emmy van Ruijven’

In deze bundel staat mijn kort verhaal Alf, een variatie op het bekende plot ‘the stranger comes to town’. Sigrid heeft de liefde afgezworen nu haar ouders na 24 jaar uit elkaar zijn. Ze werkt in tearoom ’t Zoethoudertje en is van plan kerstavond alleen op de zolder van het café door te brengen. Maar dan ontmoet ze een wel heel vreemde jongen die al haar plannen op z’n kop zet. 

Wonderland is overal verkrijgbaar, maar het liefst scoor je hem in je lokale boekhandel.

 

Spring!

Magisch is een bundel sprookjesachtige YA-verhalen met mijn kort verhaal Jim Djinn. Uiteraard is de bundel, uitgegeven door Dutch Venture Publishing, overal verkrijgbaar (het plaatje stuurt je naar Bol) maar het liefst te bestellen in de gewone boekhandel.

Op de achterflap:

‘Wat zou jij doen als de jongen op wie je verliefd werd de Lazarusprijs betaald bleek te hebben voor zijn leven? Of als je je hart echt in duizend stukjes kon laten vallen en er aan kon sterven?

In deze verhalen word je meegenomen naar magische bossen, behekste boerderijen, vorige levens, maanverlichte nachten en het einde der tijden. Kan die geest in de fles jouw leven echt een andere wending geven? Of dat zusje dat ineens blijkt te kunnen toveren…?

Verhalen van de hand van Eva Moraal (Overstroomd, Jen Minkman (Schaduw van de Tijd, Het boek van voorheen), Vanessa Gerrits (Tweedehands Vleugels) en nog zes auteurs die al eerder verhalen in het young adultgenre publiceerden. Stuk voor stuk zijn deze verhalen ‘Magisch’!

Auteur Debora Elisabeth maakte een bijzonder magische boektrailer:

 

Spring!

Tijdens de moeilijkste beklimming van haar leven weet topklimster Josefine Alder niet wat haar overkomt. Haar klimmaatje Tom Wildebrand is al jaren haar beste vriend, praktisch een broer. Samen beklimmen ze met gemak de hoogste bergen. Maar ineens verandert er iets tussen hen.

Drie maanden later neem Josefine een besluit. Op het eerste schoolfeest van het jaar gaat ze Tom eindelijk vertellen wat ze voor hem voelt. Maar voor ze daaraan toekomt…

Spring! is een intens en invoelend YA-verhaal over vriendschap en liefde, het onder ogen zien van je gevoelens en in het diepe durven springen… zonder touw.

Inclusief bonusverhaal!

Spring! verscheen in oktober 2016 als e-boek en is voor slechts 1,99 euro verkrijgbaar bij o.a. amazon, bol, kobo en Libris.

Enkele (lezers)reacties en recensies:

‘Na de spannende dystopische roman Overstroomd brengt Eva Moraal twee Young Adultverhalen uit in de bundel Spring! Twee zeer verschillende verhalen, met twee zeer verschillende stijlen. Echter, één overeenkomst overheerst: beide verhalen leren hoe je los moet laten en in het leven moet duiken. Moraal laat met haar Spring! zien dat het leven je meer brengt wanneer je afwijkt van de bekende, beschermde paden. Letterlijk en figuurlijk.’

‘Met een prachtige, symbolische afronding sluit ze haar eerste verhaal af.’

Aldus Marloes Otten in haar recensie ‘Heb ontzag in deze sprookjeswereld’ over Spring!, 4 sterren, op Hebban.nl.

En op Amazon.nl kreeg Spring! 4 sterren van schrijfster en illustratice Judy Koot. Ze schreef over Spring!: ‘mooi en introspectief’ en over het bonusverhaal: ‘veel vaart en een verrassend einde’, kortom: ‘een fijne bundel waar ik erg van heb genoten.’

 

verboden verlangen1

 

Metamorfose in Dark Romance-bundel:Verboden Verlangen, prijs 16,95, ISBN 978 94 619 3485 7, 15+, NUR 285, Young-adults.nl, 2012

Begin januari 2012 organiseerde Young-adults.nl een nieuwe wedstrijd: schrijf een Dark Romance-verhaal van tussen de 15.000 en 20.000 woorden. Het verhaal moest een bovennatuurlijk element bevatten, een hoofdpersoon tussen de 15 en 25 jaar oud en natuurlijk een romance. Na het serieuze Overstroomd was ik wel toe aan iets luchtigs. Ook wilde ik al langer een verhaal over vormveranderaars schrijven en iets met magie erin.

Dus ging ik aan de schrijf en vermaakte me enorm met de onzekere Sophie Wilt, de stoere vormveranderaar Roberto Silvester, de ondeugende oma Jo en de strijd om de geboortegrond. Vormveranderaars, of metamorfen, leven verplicht in reservaten en zijn de facto tweederangsburgers. Hoewel ze na de Tweede Wereldoorlog eindelijk gelijke rechten hebben gekregen, zijn veel mensen niet blij als de GelijkOnderwijswet wordt aangenomen, die metamorfen in staat stelt ook buiten hun reservaat naar school te gaan. Angst voor de kinderen voert de boventoon, zo ook bij Magda Wilt, Sophie’s moeder. De zestienjarige Sophie heeft er nooit bij stilgestaan. De belangrijkste vraag, bij nader inzien vreselijk banaal, die in haar vriendinnenclubje de ronde deed was: ‘Hoe zou het zijn een weerwolf te kussen?’ Maar dan leert ze, via oma Jo, Robbie kennen.

De novelle Metamorfose was zo geschreven. Het was dan ook ontzettend leuk om te horen dat het op de eerste plek eindigde in de Dark Romance-wedstrijd en vervolgens met de ook erg leuke nummers 2 en 3 werd uitgegeven.

Enkele (lezers)reacties:

Verbazingwekkende echte metamorfoses
In de eerste novelle, Metamorfose, creëert Eva Moraal een nieuw soort wezens, Metamorfen. Vormveranderaars die heel erg op mensen lijken, maar omwille van hun merkwaardige eigenschappen in reservaten van de rest van de maatschappij worden gescheiden uit veiligheid voor de ‘normale’ mensen. Wanneer de metamorfen een plaatsje op Sofies school veroveren, zorgt dat voor heel wat oproer; zowel in haar school- als haar liefdesleven. Moraal vertelt haar verhaal met een verbazingwekkende geloofwaardigheid. Het is alsof alles zich recht voor je ogen afspeelt.”
Volledige recensie van de bundel door Amélie Hurkens op Amersfoort.cultuurbewust.nl

Op Goodreads schreef Amélie een uitgebreidere versie:

Wanneer enkele Metamorfen een plaatsje kunnen bemachtigen op Sophies school, gaan zowel haar moeder als haar vriendje daar agressief tegenin. Dan leert Sophie een van de Metamorfen kennen. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze ontdekt dat Metamorfen niet zo anders zijn dan jij of ik, maar ook dat ze voor een andere levensstijl kan kiezen die haar heel wat gelukkiger kan maken.

Dit verhaal heeft me van mijn sokken geblazen. Het is niet meer dan tachtig pagina’s langs, maar brengt hetzelfde gevoel van liefde bij mij teweeg als bij de bovennatuurlijke verhalen die heel wat meer media-aandacht krijgen. Metamorfose is meer dan 5 sterren waard! Wat me het meest gegrepen heeft, is de verbazende geloofwaardigheid waarmee Eva Moraal dit allemaal weet te vertellen. Het is alsof alles zich recht voor je ogen afspeelt. Vanuit Sophies ogen lijkt het allemaal logisch, je gelooft alles wat ze zegt. De personages zijn uniek, met name hoofdpersonage Sophie, en net zo echt dat je ze in het dagelijkse leven zou kunnen tegenkomen. En allemaal weten ze op de een of andere manier je sympathie te wekken. Ten slotte sluit Moraal Metamorfose af met een enerzijds treurig, anderzijds dromerig en ongelofelijk verrassend einde, zodat dit verhaal je nog lang zal bijblijven.”

“Drie leuke, gevarieerde, korte, young adult verhalen. Dark romance verhalen om lekker mee op de bank te kruipen met een kopje thee op een regenachtige zondag.” Suzanne op Goodreads.com

“Bril.Jant!

Ik heb zo genoten van dit boek! (…) Alle drie de verhalen hadden een goede spanningsopbouw, een paar onverwachte plottwists en echt goeie romantiek. Wat ik ook knap vond was dat de eindes van alle drie de verhalen een gevoel van closure gaven en TOCH ruimte overlieten voor een eventueel vervolg (ik hoop ook dat er vervolgen komen!). Heel knap gedaan!

Eva Moraal kan bij mij al niet meer stuk, na het lezen van dit boek en Overstroomd, en de andere twee auteurs (Marijke Jansen en Isabel Peters) ga ik ook zeker in de gaten houden. Echt gaaf om te zien dat er in Nederland zo veel talent is op het gebied van paranormal (dark) romance. Ik kan dit boek van harte aanbevelen aan mensen die van dit genre houden en ook eens wat van oer-hollandse auteurs in dit genre willen lezen.” Jen Minkman (auteur van YA-’s Back to School! en Schaduw van tijd) op Goodreads.com

 

Van mijn hand verschenen ook enkele korte verhalen voor volwassenen en jongeren:

‘In oorlog en liefde is alles geoorloofd’ in Valentijnsverhalen (Young-Adults.nl, 139 p, 2012)

‘Het einde van de wereld’, in Schrijvenmagazine, (no 2, 2012.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.