Metamorfose

Begin januari organiseerde Young-adults.nl een nieuwe wedstrijd: schrijf een Dark Romance-verhaal van tussen de 15.000 en 20.000 woorden. Het verhaal moest een bovennatuurlijk element bevatten, een hoofdpersoon tussen de 15 en 25 jaar oud en natuurlijk een romance. Na het serieuze Overstroomd was ik wel toe aan iets luchtigs – en het verhaal dat ik voor de Valentijnswedstrijd had geschreven had me zeker geïnspireerd. Ook wilde ik al langer een verhaal over vormveranderaars schrijven en iets met magie erin.

Dus ging ik aan de schrijf en vermaakte me enorm met de onzekere Sophie Wilt, de stoere vormveranderaar Roberto Silvester, de ondeugende oma Jo en de strijd om de geboortegrond. Vormveranderaars, of metamorfen, leven verplicht in reservaten en zijn de facto tweederangsburgers. Hoewel ze na de Tweede Wereldoorlog eindelijk gelijke rechten hebben gekregen, zijn veel mensen niet blij als de GelijkOnderwijswet wordt aangenomen, die metamorfen in staat stelt ook buiten hun reservaat naar school te gaan. Angst voor de kinderen voert de boventoon, zo ook bij Magda Wilt, Sophie’s moeder. Sophie heeft er nooit bij stilgestaan. De belangrijkste vraag, bij nader inzien vreselijk banaal, die in haar vriendinnenclubje de ronde deed was: ‘Hoe zou het zijn een weerwolf te kussen?’ Maar dan leert ze, via oma Jo, Robbie kennen.

De novelle Metamorfose was zo geschreven. Het was dan ook ontzettend leuk om te horen dat het op de eerste plek is geëindigd in de Dark Romance-wedstrijd. Samen met twee andere verhalen zal Metamorfose worden uitgegeven via Young-adults.nl Ik houd jullie op de hoogte!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.