De keerzijde van de keizer – Agave Kruijssen

Tjerk de Fries is de jongste bastaardzoon van de Frankische keizer Karel de Grote (742 of 748-814).  Zijn moeder, een Saksische, was de laatste minnares van de man. Als de keizer sterft, verlaten Tjerk en zijn moeder het hof.  Enkele jaren later wordt de jonge Tjerk door zijn moeder terug naar het hof van Lodewijk de Vrome, Karels zoon, gestuurd, met een wel heel gevaarlijke opdracht.  Ook mag hij van zijn moeder niet zeggen wie hij werkelijk is. Hij komt terecht bij Einhard, het hoofd van de hofschool in Aken, die hem erop uitstuurt om verhalen over Karel te verzamelen. Stukje bij beetje krijgt Tjerk inzage in het leven van zijn beroemde vader, een vader die heel anders blijkt te zijn dan hij had gedacht.

Op mijn oude blog vind je een recensie van De keerzijde van Karel van schrijfster Agave Kruijssen. Een mooi boek waarin nog heerlijk ouderwets verteld wordt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.