Birdie – Laure van den Broeck

De vijftienjarige Birdie, een koosnaampje van haar overleden vader, is anders dan anderen. Op school valt ze buiten de bekende kliekjes en haar enige goede vriend Cassius heeft ook moeite dit enigmatische meisje te vatten. Thuis moet Birdie omgaan met een moeder die diametraal tegenover haar introverte, intelligente dochter staat. Felicity was heel jong toen ze zwanger werd van Birdie en heeft er een handje van om haar eigen gang te gaan en vooral om haar zin te krijgen. Sinds het overlijden van haar man onder mysterieuze omstandigheden is de relatie tussen de twee nog meer verslechterd. Ook heeft ze haar dochter nog niet op de hoogte gesteld van haar nieuwe vriend. Wanneer Felicity’s vader, met wie ze sinds haar zwangerschap geen contact meer heeft gehad, sterft, en Alice, Birdie’s tante en Felicity’s zus, in hun leven verschijnt om de begrafenis te helpen regelen, wordt het gezin flink op de proef gesteld.

Lees mijn recensie van het mooie boek van Laure van den Broeck op mijn recensieblog.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.