Gewoon, omdat het die tijd van het jaar is

Deze maand was één van de drukste niet-drukke maanden ooit.

x-defaultIk leverde mijn proefschrift bij de commissie in, ik had niet het idee dat ik in het spreekwoordelijke zwarte gat viel. Er waren duizend dingen waar mijn hoofd mee bezig was. Er waren dalen en er waren pieken, ik had gedachten en gevoelens te over.

Langzamerhand ging het me dagen dat er nu toch echt een nieuwe periode aan het aanbreken was (en dat ik nu toch echt als zelfstandig ondernemer mijn uren moest gaan bijhouden, wil ik die belastingaftrek krijgen). Wat ik mij nog het meest realiseerde was dat ik nu de dingen deed, waarvan ik altijd hoopte dat ik ze kon gaan doen, en zij het nog bescheiden en zonder absolute zekerheid, zelfs met een inkomen.

Ik geloof dat ik me volwassen voelde.

En dan wil ik meteen relativeren en allerlei kanttekeningen plaatsen en is er zo’n stemmetje dat zegt dat ik aan wishful thinking doe.

Tja, allemaal mogelijk.

Ik heb een beter plan. Op deze laatste dag van de maand mei 2013 duik ik mijn tuin in. Waarin alles bloeit, niet voor, of om iets of iemand, maar gewoon, omdat het die tijd van het jaar is.

hartjes

clematis

potten

x-default

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.