Boekennieuws

Afgelopen 18 februari was ik aanwezig bij de afscheidsrede van NIOD-directeur Marjan Schwegman. Wat een inspirerende vrouw en bevlogen wetenschapper! Ook voor mij persoonlijk heeft ze veel betekend, want zonder haar was mijn proefschrift zeker niet afgekomen.

Ter gelegenheid van Schwegmans afscheid stelde historica Els Kloek het boek ‘101 vrouwen en de oorlog’ samen met biografieën van vrouwen van wie het leven op de een of andere manier door WOII is getekend. Twee van de lemma’s zijn van mijn hand. Ik schreef over de bijzondere levens van twee joodse vrouwen, wetenschapper Judica Mendels en zangeres Louise de Montel.

Het boek is verkrijgbaar via de volgende link: 1001 vrouwen.

Schwegmans inspirerende afscheidsrede vind je hier: The forces of resistance

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.