Reisgids Zuid-Hollandse Eilanden

Vanaf deze week is mijn nieuwe reisgids verkrijgbaar. Het afgelopen vreemde jaar verkende ik mijn eigen achtertuin wandelend en op de fiets. Ik schreef een persoonlijke reisgids over de eilanden die ik al meer dan 20 jaar mijn thuis mag noemen. Zuid-Hollandse Eilanden. Oude paden & nieuwe wegen is overal verkrijgbaar, zoals bij mijn Rotterdamse boekhandel Donner, of direct bij de uitgever Edicola.

Uit de flaptekst:

Vang een glimp op van nationale vogel de grutto op de vele schorren en slikken, eet lekker lokaal met uitzicht op zee in een zelfvoorzienend toprestaurant, zoek naar fossiele mammoetbotten op een van Nederlands nieuwste stranden. Of toer met je (e-)bike op de beboomde dijkjes van een Nationaal Landschap, stap op een van de vele Deltapontjes naar natuureiland Tiengemeten en vier op 1 april de bevrijding van de Spanjaarden mee in geuzenstadje Den Briel.

Op Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en in de Hoeksche Waard reis je door eeuwenoude polder- en duinlandschappen, door mensen gevormd uit de oude rivierdelta van de Rijn en Maas. De strijd met en afhankelijkheid van het water lopen als een rode draad door de cultuur en geschiedenis van de eilanden heen. Telkens opnieuw moesten de innovatieve eilanders zich opnieuw uitvinden, met als nieuwe eenentwintigste uitdaging: groen & lokaal.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.