Referenties voor Eva Moraal redactie en manuscriptbegeleiding

Referenties

Ik werk zowel voor uitgeverijen als particulieren, redigeer korte verhalen, novelles en boeken, en begeleid beginnende en gevorderde schrijvers.

Enkele referenties:

Eva heeft een scherp oog voor de grote lijnen van een verhaal. Nauwkeurig en betrokken geeft ze aan waar problemen zitten – en of die inhoudelijk, stilistisch of compositorisch van aard zijn – maar ze ziet ook wat al wél goed is. Verhelderend en inspirerend!

Marco Kunst, jeugdboekenauteur

***

Eva Moraal is een uiterst secure eindredacteur. Ze combineert een feilloos taalgevoel met eigen gemaakte schrijfmeters, waardoor ze een manuscript naar een hoger plan weet te trekken. Daarbij is het met Eva fijn samenwerken. Ze levert punctueel aan, snapt direct de vraag of het pijnpunt en is met haar kritische blik een aanwinst voor iedere auteur en uitgever.

Olga Hoekstra, auteur, vertaler en uitgever Tinteling Romance

***

Eva werkt nauwgezet, snel en betrouwbaar. Ik zal zeker vaker van haar diensten gebruik maken.

Jen Minkman, auteur en uitgever Dutch Venture Publishing

***

Als redacteur weet ik hoe blind schrijvers kunnen zijn voor hun eigen werk, en hoe moeilijk het kan zijn om de vinger op de zere plek te leggen. Eva wist me precies te vertellen waar de zwakke punten van mijn manuscript lagen én gaf me de suggesties die ik nodig had om mijn werk te reviseren. Ook qua taalgebruik en historische feiten heeft ze me een hoop verbeteringen gegeven. Ik ben ontzettend blij met haar advies!

Rianne Werring, auteur en redacteur

***

“Door Eva is het manuscript van mijn roman ‘Schijn’ echt beter geworden. Ze heeft een goed inzicht in het schrijfproces. Ze is sensitief en zorgvuldig. Haar kritiek brengt ze op een soepele en constructieve manier. Het is fijn samenwerken met haar. Ze is redactioneel én inhoudelijk sterk. Ik beveel haar van harte aan.”

Dirk Klees, coach

***

“Mijn verhalen laten lezen aan anderen vind ik altijd erg spannend, zeker aan een redacteur die er kritisch naar zal kijken. Maar Eva heeft een fijne manier van begeleiden, haar opbouwende kritiek brengt ze heel zorgvuldig. Ze heeft oog voor detail én de grote lijnen. Haar suggesties en verbeteringen passen altijd binnen de stijl en sfeer van het verhaal. Bij haar weet ik dat mijn verhalen in goede handen zijn.”

Isabel Peters, auteur en boekverkoper