Tarieven

Iedere tekst is weer anders. De kosten van een redactie verschillen dan ook per boek. Om te bepalen hoeveel het kost om jouw verhaal te laten redigeren, ontvang ik graag een gedeelte van je manuscript. Zo krijg ik een indruk van je tekst en kan ik goed inschatten hoeveel werk het zal zijn. Vervolgens stuur ik je, geheel vrijblijvend, mijn advies en een offerte met de verschillende mogelijkheden en de daaraan verbonden kosten op.

Voor tekstcorrectie reken ik gemiddeld tussen de €4,- en €6,- per 1000 woorden (exclusief btw). Een YA-verhaal van 60.000 woorden waaraan ik een gemiddelde hoeveelheid werk heb zou dan uitkomen op €300,-.* Ik werk met een vanafprijs van €30,- (exclusief btw).

Ook voor inhoudelijke redactie en manuscriptbegeleiding werk ik met verschillende tarieven.

Ik bied allereerst de mogelijkheid aan om de eerste dertig pagina’s van je manuscript te beoordelen (Lettertype Times New Roman, lettergrootte 12, regelafstand 1,5). In deze snelscan kijk ik of je verhaal potentie heeft. Trek je de lezer meteen je verhaal in? Weet je een goede plotopzet te geven? Hoe origineel is het verhaal? Voor deze snelscan reken ik €60,- (exclusief btw). De snelscan is een makkelijke manier om te zien of je op de goede weg bent. Ook kunnen we op deze wijze elkaar leren kennen, voordat je besluit om verder door mij begeleid te worden.

Voor een inhoudelijke verhaalanalyse met leesrapport reken ik tussen de €3,- en €5,- per 1000 woorden (exclusief btw), afhankelijk van jouw specifieke wensen. Voor een fantasyverhaal van 80.000 woorden zou dat kunnen uitkomen op rond de €350,-*. Voor een leesrapport is er een vanafprijs van €40,- (exclusief btw). Korte verhalen (tot 12.000 woorden) woorden vallen onder het eenmalige tarief van deze vanafprijs.

Voor manuscriptbegeleiding reken ik een vaste prijs van 45,- euro per uur (exclusief btw). Op locatie reken ik 50,- per uur (exclusief btw).

Combinaties van de verschillende opties zijn altijd mogelijk (al dan niet tegen een gereduceerd tarief). Staat hier niet bij wat je zoekt? Laat het me weten. Dan gaan we op zoek naar een redactie en/of begeleiding die helemaal op jouw verhaal is toegesneden.

Voor vragen, offertes en/of meer informatie neem vrijblijvend contact op met mij.

 

*Deze prijs is slechts een indicatie. De definitieve prijs wordt in overleg vastgesteld.