Tarieven Eva Moraal redactie en manuscriptbegeleiding

Tarieven

Iedere tekst is weer anders. De kosten van een redactie verschillen dan ook per boek. Om te bepalen hoeveel het kost om jouw verhaal te laten redigeren, ontvang ik graag een gedeelte van je manuscript. Zo krijg ik een indruk van je tekst en kan ik goed inschatten hoeveel werk het zal zijn. Vervolgens stuur ik je, geheel vrijblijvend, mijn advies op en een offerte met de verschillende mogelijkheden en de daaraan verbonden tarieven.

Enkele voorbeelden:

Tekstcorrectie

Voor tekstcorrectie zou je bij een YA-roman van 60.000 woorden waaraan ik een gemiddelde hoeveelheid werk heb, kunnen rekenen op een prijs van €400,- (exclusief btw).* Ik werk met een vanafprijs van €75,- (exclusief btw).

Ook voor inhoudelijke redactie en manuscriptbegeleiding werk ik met verschillende tarieven.

Snelscan

Ik bied allereerst de mogelijkheid aan om de eerste dertig pagina’s van je manuscript te beoordelen (Lettertype Times New Roman, lettergrootte 12, regelafstand 1,5). In deze snelscan kijk ik of je verhaal potentie heeft. Trek je de lezer meteen je verhaal in? Weet je een goede plotopzet te geven? Hoe origineel is het verhaal? Voor deze snelscan reken ik eenmalig €95,- (exclusief btw). De snelscan is een makkelijke manier om te zien of je op de goede weg bent. Ook kunnen we op deze wijze elkaar leren kennen, voordat je besluit om verder door mij begeleid te worden.

Verhaalanalyse

Voor een verhaalanalyse met leesrapport reken ik een prijs die is afgestemd op jouw specifieke wensen. De kosten voor een fantasyverhaal van 80.000 woorden zouden kunnen uitkomen op €500,- (exclusief btw)*. Voor een leesrapport is er een vanafprijs van €95,- (exclusief btw). Korte verhalen (tot 12.000 woorden) woorden vallen onder het eenmalige tarief van deze vanafprijs.

Inhoudelijke redactie

Bij een inhoudelijke redactie, dus inclusief tekstcorrectie, hangt de prijs sterk af van de ingeschatte hoeveelheid werk. Kosten voor een (YA-)roman van 70.000 woorden zouden kunnen uitkomen tussen de €700 en €1400,- (exclusief btw).*

Manuscriptbegeleiding

Voor schrijf-  en manuscriptbegeleiding reken ik een vaste prijs van €70,- (exclusief btw), en €75,- op locatie (exclusief btw). Uiteraard kunnen we ook kijken of we onderling tot een vaste prijs kunnen komen voor een bepaald traject, met eventuele korting.

Combinaties

Combinaties van de verschillende opties zijn altijd mogelijk (al dan niet tegen een gereduceerd tarief). Staat hier niet bij wat je zoekt? Laat het me weten. Dan gaan we op zoek naar een redactie en/of begeleiding die helemaal op jouw verhaal is toegesneden. Voor vragen, offertes en/of meer informatie neem vrijblijvend contact op met mij.

*Deze prijs is slechts een indicatie. De definitieve prijs wordt in overleg vastgesteld.