Eva Moraal auteur, redacteur en manuscriptbegeleider

Over mij

Mijn naam is Eva Moraal. Ik ben 42 jaar en woon samen met mijn man en zoon in Spijkenisse, vlak bij havenstad Rotterdam. Ik ben gepromoveerd historica (2013) en auteur van o.a. de YA-roman Overstroomd (Lemniscaat 2012, herdruk 2015). Ook schreef ik het historische non-fictieboek Als ik morgen niet op transport ga. Kamp Westerbork in beleving en herinnering (De Bezige Bij, 2014).

Een paar van mijn grote liefdes: mijn man, mijn vrienden en familie, boeken en musea, Engeland, cakes (om te bakken en eten), fotografie, buiten zijn, een muur om op te klimmen, of beter nog: de echte rots. En natuurlijk schrijven.

Thema

Kaartenrek met ansichtkaarten Het thema van deze website is een foto van mijn eigen ‘kaartenwinkel’. Ik ben gek op ansicht- en kunstkaarten en heb een speciaal rek waarin ik ze kan tonen. Het rek hangt boven het bureau op mijn werk- en zolderkamer. (Al vind je me ook vaak aan de keukentafel). Grafisch vormgever Nina Leemreize ontwierp mijn mooie logo. Via de nieuws-pagina houd ik je op de hoogte van mijn werk. 

Op bezoek

Graag kom ik (op je school of vereniging of bibliotheek) vertellen over mijn werk als schrijver en historica. Voor lezingen en/of workshops ben ik te boeken via de stichting de Schrijverscentrale, via een bericht aan: info@evamoraal.nl. Of ga naar het contactformulier.

Historica en onderzoeker

Deze website is met name gericht op mijn activiteiten als auteur (voor de jeugd). Voor meer informatie over mijn werkzaamheden als museumdirecteur van het Comenius Museum in Naarden, historica en onderzoeker verwijs ik graag naar mijn Linkedin-pagina of neem contact met mij op via het contactformulier op deze site. Ook ben ik via het contactformulier te boeken voor lezingen en workshops op het gebied van WOII, egodocumenten en kamp Westerbork.

Logo van Eva Moraal, schrijven, redactie en manuscriptbegeleiding