Korte verhalen

Ik ben gek op korte verhalen. In mijn boekenkast vind je vele verhalenbundels. Een tijdje geleden schreef ik er zelfs een blogje over. Van mijn hand verschenen verschillende korte verhalen, de meeste in het YA-genre. 

Denkend aan Donner feestbundel heropening Donner

Ik mocht een bijdrage leveren aan de bijzondere bundel Denkend aan Donner – een ode aan het lezen. Deze bundel met als thema ‘boek, boekhandel, lezen’ is in oktober 2019 verschenen ter ere van de heropening van de Rotterdamse boekhandel Donner, al meer dan 100 jaar een begrip in de havenstad. Ik schreef Papieren vlucht, waarmee ik iets van de magie en kracht van lezen hoop te laten zien. De hoofdpersoon staat voor de zoveelste keer in de rij om haar nieuwste Mirjam Goed-boek te laten signeren. Durft ze dit keer wel te blijven staan? Het verhaal is niet waargebeurd, maar ik kan het me, zowel als lezer en als schrijver, heel levendig voorstellen…


Korte verhalen-bundel Wonderland met verhaal Alf van Eva MoraalUit de folder van Dutch Venture Publishing: ‘Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers ‘Let it snow’ en ‘My True Love Gave To Me’ hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: ‘Wonderland’ bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan.

Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand!

Met illustraties van Emmy van Ruijven

In deze korte verhalenbundel staat mijn verhaal Alf, een variatie op het bekende plot ’the stranger comes to town’. Sigrid heeft de liefde afgezworen nu haar ouders na 24 jaar uit elkaar zijn. Ze werkt in tearoom ’t Zoethoudertje en is van plan kerstavond alleen op de zolder van het café door te brengen. Maar dan ontmoet ze een wel heel vreemde jongen die al haar plannen doorkruist. 

Wonderland is overal verkrijgbaar, maar het liefst scoor je hem in je lokale boekhandel.


Korte verhalen-bundel Magisch met verhaal Jim Djinn van Eva Moraal

Magisch is een bundel sprookjesachtige YA-verhalen waaronder mijn korte verhaal Jim Djinn, over een wispelturige wensgeest die het leven van Lotte op zijn kop zet. De bundel, uitgegeven door Dutch Venture Publishing, is overal verkrijgbaar.

Op de achterflap:

‘Wat zou jij doen als de jongen op wie je verliefd werd de Lazarusprijs betaald bleek te hebben voor zijn leven? Of als je je hart echt in duizend stukjes kon laten vallen en er aan kon sterven?

In deze verhalen word je meegenomen naar magische bossen, behekste boerderijen, vorige levens, maanverlichte nachten en het einde der tijden. Kan die geest in de fles jouw leven echt een andere wending geven? Of dat zusje dat ineens blijkt te kunnen toveren…?

Verhalen van de hand van Eva Moraal (Overstroomd, Jen Minkman (Schaduw van de Tijd, Het boek van voorheen), Vanessa Gerrits (Tweedehands Vleugels) en nog zes auteurs die al eerder verhalen in het young adultgenre publiceerden. Stuk voor stuk zijn deze verhalen ‘Magisch’!”


Spring! Twee korte verhalen van Eva MoraalTijdens de moeilijkste beklimming van haar leven weet topklimster Josefine Alder niet wat haar overkomt. Haar klimmaatje Tom Wildebrand is al jaren haar beste vriend, praktisch een broer. Samen beklimmen ze met gemak de hoogste bergen. Maar ineens verandert er iets tussen hen.

Drie maanden later neem Josefine een besluit. Op het eerste schoolfeest van het jaar gaat ze Tom eindelijk vertellen wat ze voor hem voelt. Maar voor ze daaraan toekomt…

Spring! is een intens en invoelend YA-verhaal over vriendschap en liefde, het onder ogen zien van je gevoelens en in het diepe durven springen… zonder touw.

Inclusief bonusverhaal!

Spring! verscheen in oktober 2016 als e-boek en is voor slechts 1,99 euro verkrijgbaar bij o.a. Amazon, Bol, Kobo en Libris.