Eden Valley & Yorkshire Dales

Nog heel even en dan verschijnt mijn nieuwste boek: Eden Valley & Yorkshire Dales. Een reis door Noordwest Engeland. Vanaf 15 juli is mijn eerste reisgids overal verkrijgbaar, nu al te reserveren uiteraard. Dat kan bij de uitgever Edicola, of je koopt hem bij je lokale boekhandel.

Afbeelding afkomstig van Edicola

De flaptekst:

Dertig jaar geleden was de noordwestelijke Settle-Carlisle Railway nog ten dode opgeschreven. Tegenwoordig vervoert Engelands mooiste spoorlijn ieder jaar duizenden mensen door twee streken: de nog onontdekte Eden Valley met haar glooiende graanvelden, en de ruige, romantische heuvels van de Yorkshire Dales.

In dit boek stap je telkens uit op een van de Victoriaanse stationnetjes, vanwaar je de omliggende omgeving gaat ontdekken. De gebieden zijn meer verbonden dan je op het eerste gezicht zou denken: door hun geschiedenis, hun markante natuur en geologie, en door de alomtegenwoordigheid van schapen. Niet voor niets is het schaap het embleem van het Yorkshire Dales National park, waar ook een groot deel van de Eden Valley onder valt.

Schrijver en historica Eva Moraal bewandelde honderden paden en bezocht vele plekken in de twaalf jaar dat ze de streken bezocht. Inmiddels beschouwt ze deze als haar tweede thuis. Zij vertelt de oude én nieuwe verhalen van de streken, mede aan de hand van enkele bijzondere lokale inwoners.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.