Aankondiging promotie 20 september 2013

Overal heb ik het al aangekondigd, behalve op mijn eigen blog: op 20 september aanstaande hoop ik te promoveren in de geschiedwetenschap. De plechtigheid vindt plaats om 10:00 precies in de Agnietenkapel aan de Oudezijdsvoorburgwal 231 te Amsterdam. Aangezien het een openbare gelegenheid is, is iedereen van harte welkom.

Vanaf 2006 tot en met 2010 heb ik honderden brieven, dagboeken en memoires van (voormalig) kampingezetenen van Durchgangslager Westerbork gelezen en geanalyseerd. Hoe beleefden deze mensen doorgangskamp Westerbork? Op welke wijze deden zij daarvan verslag in brieven, dagboeken en persoonlijke verslagen? En, hoe herinnerden zij dit kampverblijf na de oorlog? In mijn proefschrift ‘Als ik morgen niet op transport ga, ga ik ’s avonds naar de revue’. Kamp Westerbork in brieven, dagboeken en memoires (1942-2010) heb ik vooral de verscheidenheid aan ervaringen, beleving en herinneringen willen laten zien.

Als promovenda werkte ik aan de UvA, maar mijn eigenlijke thuisbasis was het NIOD. In opdracht van dit instituut werk ik momenteel, naast mijn werkzaamheden als schrijfster van jeugdfictie, aan een publieksboek over Westerbork dat hopelijk volgend najaar verschijnt. Zie Eva Moraal-historica.

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.